Wij geven bij Zeilschool Haddock zeilcursussen in 3 typen zeilboten; voor kinderen van 7 t/m 11 jaar is er de Jabu, voor jongeren van 12 t/m 16 jaar hebben we 2 typen zwaardboten, de Topper Topaz en de Laser Pico en jongeren vanaf 13 jaar & volwassenen geven we les in de Valk. Ook worden de Valken ingezet voor de zeilkampen die we organiseren voor jongeren van 12 t/m 16 jaar.

Zeilcursus in de zeilboot Jabu: voor kinderen van 7 t/m 11 jaar
Een Jabu is een 1-persoons zwaardbootje dat vergelijkbaar is met de, onder zeilers meer bekende, Optimist. Dit bootje is speciaal ontworpen voor kinderen en is sportief, stabiel, veilig en gebruiksvriendelijk. Dit maakt de Jabu uitermate geschikt om de basis van het zeilen goed in te leren.
Een Jabucursus bestaat bij ons altijd uit 5 lessen van 3 uur. Elke les begint met een theorieles die een van onze instructeurs geeft op een schoolbord op de kant en waarin duidelijk uitgelegd wordt wat we later die les op het water gaan behandelen. Na de theorieles helpen de kinderen bij het optuigen van de bootjes en daarna gaan de cursisten ieder in een eigen Jabu het water op, natuurlijk samen met onze instructeurs. De instructeurs begeleiden de kinderen op het water vanuit een motorboot of kano.

In de Jabu wordt zeilles gegeven op twee niveaus; er zijn zeillessen voor beginners en zeilcursussen voor gevorderden.
Elke cursist die deelneemt aan een Jabu zeilcursus dient in bezit te zijn van minimaal 1 zwemdiploma, daarnaast zijn de kinderen verplicht een zwemvest te dragen gedurende de zeilles.

De Jabu zeilcursussen staan voor het voor- en naseizoen gepland op woensdagmiddag en zaterdagochtend, in het hoogseizoen starten er elke week cursussen en geven we les van maandag t/m vrijdag in de ochtenden of op de middagen.

Het volledige cursusprogramma met tijden en prijzen kunt u vinden op de pagina cursusaanbod.

zeilcursus in de Jabuzeilcursus voor kinderenzeilles in Almere
 
Zeilcursus in een Zwaardboot: voor jeugd van 12 t/m 16 jaar
Een zwaardboot is een 2-persoons, snelle zeilboot met twee zeilen: een grootzeil en een fok. Wij varen met 2 typen zwaardboten: de Laser Pico en de Topper Topaz. De cursisten zitten met z'n tweetjes in de zeilboot en wisselen gedurende de les steeds van taak, de ene bedient het roer en het grootzeil en de ander hanteert de fok. De supersportieve zeileigenschappen van deze boten maken het zeilen snel, nat en spectaculair!

Een zwaardboot zeilcursus is een goed vervolg op de Jabu zeilcursus, maar ook zeker geschikt voor beginnende zeilers vanaf 12 jaar.
Ook deze zeilcursussen bestaan uit 5 lessen van 3 uur. Elke zeilles begint met een theorieles op de kant en het optuigen van de boten, daarna gaan de cursisten twee aan twee het water op, natuurlijk onder begeleiding van onze instructeurs, die mee het water op gaan in een kano of motorboot en aanwijzingen geven.
In de zwaardboot wordt zeilles gegeven op 2 niveaus; er zijn zeillessen voor beginners en zeilcursussen voor gevorderden.

Elke cursist die deelneemt aan een zwaardboot zeilcursus dient in bezit te zijn van minimaal 1 zwemdiploma, daarnaast zijn de cursisten verplicht een zwemvest te dragen gedurende de zeilles. Bij de zwaardboot zeilcursus worden wetsuits gedragen, deze hebben wij te leen voor de cursisten.

De Zwaardboot zeilcursussen staan in het hoogseizoen gepland in elke week van de zomervakantie van maandag t/m vrijdag in de ochtenden of op de middagen, in het naseizoen staat er een zwaardbootcursus gepland op de zaterdagmiddagen.

Het volledige cursusprogramma met tijden en prijzen kunt u vinden op de pagina cursusaanbod.
 
zeilcursus zwaardboot almere
 
 
Zeilcursus in de Valk: voor volwassenen en jeugd vanaf 13 jaar
Een Valk is een open 5-persoons kielboot met een ruime kuip, speciaal ontworpen voor zeilscholen en verhuurbedrijven. Deze zeilboot is favoriet bij veel watersportliefhebbers, door zijn geweldige zeileigenschappen kan zowel de gevorderde als de beginnende zeiler met deze boot overweg.
Tijdens deze zeilcursus leren de cursisten naast alles wat er bij het zeilen zelf komt kijken ook voorrangsregels op het water, op- en aftuigen en aanleggen. Bij de Valklessen gaat de instructeur altijd mee aan boord, wat betekend dat de instructeur aan maximaal 4 cursisten tegelijk les geeft. De theorieles wordt aan boord gegeven, waardoor alles wat er uitgelegd wordt gelijk voorgedaan en geoefend kan worden.

De zeillessen in de Valk worden niet gegeven op het Weerwater, maar op het Gooimeer, vanaf de havenkom in het centrum van Almere Haven. Doordat we de Valken daar hebben liggen kunnen er tijdens de dag zeilcursussen diverse plaatsen rond het Gooimeer worden aangedaan zoals Naarden, Huizen of het eiland de Schelp.
 
Wij geven in de Valk weekend zeilcursussen en avond zeilcursussen. De weekendcursus bestaat uit een zaterdag en een zondag en de zeillessen duren dan van 9.00 tot 16.00 uur, de avondcursussen bestaan uit 4 lessen van 2,5 uur, van 19.00 tot 21.30 of van 18.30 tot 21.00 uur.
Ook organiseren we in de Valk zeilkampen voor jongeren van 12 t/m 16 jaar, meer informatie daarover vind u op de pagina zeilkamp

Het cursusprogramma met tijden en prijzen kunt u vinden op de pagina cursusaanbod.

Privé zeilles in een Valk
Wilt u liever alleen of met z'n tweeën zeilles krijgen in de Valk? U kunt er voor kiezen met 1 of 2 personen privé zeillessen te boeken, dit kan in principe op elke dag en tijd zolang wij een Valk en instructeur beschikbaar hebben. Tarieven hiervoor zijn te vinden op de pagina Zeilen in Valken.
 
zeilcursus in een Valkzeillessen valk gooimeer
 
Alle data, prijzen en beschikbaarheid kunt u vinden op de pagina Cursusaanbod Zeilschool Haddock 2018.

Vragen? Bel ons gerust even op 036 - 5330646, stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of gebruik het contactformulier.
Haddock Watersport
Archerpad 8 - 10
1324 ZZ Almere
Tel: 036 – 5330646
Mail: info@haddockwatersport.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief