Wij geven bij Zeilschool Haddock zeilcursussen in 3 typen zeilboten; voor kinderen van 7 t/m 12 jaar is er de Optimist, voor jongeren van 12 t/m 18 jaar varen we met zowel de zwaardboot als de Valk en volwassenen geven we les in de Valk. Ook worden de Valken ingezet voor de zeilkampen die we organiseren voor jongeren van 12 t/m 16 jaar.

Zeilcursus Optimist voor kinderen van 7 t/m 12 jaar
De Optimist is een 1-persoons zwaardbootje voor kinderen van 7 t/m 12 jaar met één zeil. 
Het bootje is speciaal ontworpen voor kinderen en is sportief, stabiel, veilig en gebruiksvriendelijk. Dat maakt de Optimist uitermate geschikt om de basis van het zeilen goed in te leren, hij wordt dan ook door vrijwel elke zeilschool in Nederland gebruikt en bijna elke zeiler heeft de eerste kennismaking met zeilen gemaakt in de Optimist.
 
Een zeilcursus in de Optimist bestaat bij ons altijd uit 5 lessen van 3 uur. 
Elke les begint met een theorieles die een van onze instructeurs geeft op een schoolbord op de kant en waarin duidelijk uitgelegd wordt wat we later die les op het water gaan behandelen. 
De kinderen krijgen aan het eind van de eerste les een poster met daarop de theorie mét bijbehorende plaatjes mee naar huis, zodat ze nog eens rustig kunnen bekijken wat er behandeld is.  
Na de theorieles helpen de kinderen bij het optuigen van de bootjes en daarna gaan de cursisten ieder in een eigen Optimist het water op, natuurlijk samen met onze instructeurs. 
De instructeurs begeleiden de kinderen op het water vanuit motorboten en/of kano’s, afhankelijk van het weer.
 
In de Optimist wordt les gegeven op twee niveaus; er zijn cursussen voor beginners en cursussen voor gevorderden.
Elke cursist die deelneemt aan een zeilcursus bij Haddock dient in bezit te zijn van minimaal 1 zwemdiploma, daarnaast zijn de kinderen verplicht een zwemvest te dragen gedurende de les.
 
De zeilcursussen Optimist staan voor het voor- en naseizoen gepland op woensdagmiddag en zaterdagochtend, in het hoogseizoen starten er elke week cursussen en geven we les van maandag t/m vrijdag in de ochtenden en op de middagen.
 
Het volledige cursusprogramma met tijden en prijzen kunt u vinden op de pagina cursusaanbod 2019

De afgelopen jaren noemden we deze cursus Jabucursus naar het gelijknamige bootje, maar omdat we sinds 2017 de vloot Jabu’s aan het vervangen zijn voor Optimisten noemen we de cursus nu weer Optimistencursus.           
 
 
zeilcursus in de Jabuzeilcursus voor kinderenzeilles in Almere
 
Zeilcursus Zwaardboot & Valk voor jongeren van 12 t/m 18 jaar
Door de verhuizing van ’t Weerwater naar het Gooimeer (Almere Haven) kunnen we vanaf dit seizoen voor jongeren van 12 t/m 18 jaar zeilcursussen aanbieden waarbij we in zowel de zwaardboot als de Valk gaan zeilen. 
Een zwaardboot is een 2-persoons zeilboot met twee zeilen: een grootzeil en een fok. Wij varen met 2 typen zwaardboten: de Laser Pico en de Topper Topaz. 
De cursisten zitten met z'n tweetjes in de zwaardboot en wisselen gedurende de les steeds van taak, de ene bedient het roer en het grootzeil en de ander hanteert de fok. De supersportieve zeileigenschappen van deze boten maken het zeilen snel, nat en spectaculair!
Een Valk is een open 5-persoons kielboot met een ruime kuip, die speciaal ontworpen is voor zeilscholen en verhuurbedrijven. Deze zeilboot is favoriet bij veel watersportliefhebbers, door zijn geweldige zeileigenschappen kan zowel de gevorderde als de beginnende zeiler met de Valk overweg. 
De valk is een stuk stabieler dan de zwaardboot en bij de Valk zit de instructeur aan boord. 
Door voor deze cursus zowel de zwaardboot als de Valk in te zetten kunnen de instructeurs aan de hand van de weersomstandigheden die dag bepalen welke boot het meest geschikt is om het water mee op te gaan.  
 
Deze zeilcursus is een goed vervolg op de cursus Optimist, maar ook geschikt voor beginnende zeilers vanaf 12 jaar.
De zeilcursus in de zwaardboot en Valk voor jongeren van 12 t/m 18 jaar bestaat uit 5 lessen van 3 uur. 
Elke les begint met een theorieles die een van onze instructeurs geeft op een schoolbord op de kant en waarin duidelijk uitgelegd wordt wat we later die les op het water gaan behandelen. 
Na de theorieles helpen de cursisten bij het optuigen van de boten en daarna gaan de cursisten het water op, natuurlijk samen met onze instructeurs. 
Als er gevaren wordt met de zwaardboten begeleiden de instructeurs de cursisten op het water vanuit motorboten en/of kano’s, als er met Valken gevaren wordt zitten de instructeurs bij de cursisten aan boord.
 
Deze cursus wordt gegeven op twee niveaus; er zijn cursussen voor beginners en cursussen voor gevorderden.
Elke cursist die deelneemt aan een zeilcursus bij Haddock dient in bezit te zijn van minimaal 1 zwemdiploma, daarnaast zijn de deelnemers verplicht een zwemvest te dragen gedurende de les.
 
De zeilcursussen 12 t/m 18 jaar staan voor het hoogseizoen elke week gepland van maandag t/m vrijdag in de ochtenden en op de middagen. In het naseizoen is er een cursus op de zaterdagmiddag. 
 
Het volledige cursusprogramma met tijden en prijzen kunt u vinden op de pagina cursusaanbod 2019
 
zeilcursus zwaardboot almere
 
 
Zeilcursus Valk voor volwassenen 
Voor volwassenen die willen leren zeilen bied Zeilschool Haddock cursussen aan in de Valk. 
Een Valk is een open 5-persoons kielboot met een ruime kuip die speciaal ontworpen is voor zeilscholen en verhuurbedrijven. Deze zeilboot is favoriet bij veel watersporters, door zijn geweldige zeileigenschappen kan zowel de gevorderde als de beginnende zeiler er goed mee overweg.
Tijdens een zeilcursus in de Valk leren de cursisten, naast alles wat er bij het zeilen zelf komt kijken, ook voorrangsregels op het water, op- en aftuigen van de boot en …... 
Bij de Valklessen voor volwassenen gaat de instructeur altijd mee aan boord, wat betekend dat de instructeur aan maximaal 4 cursisten tegelijk les geeft. Ook de theorieles wordt aan boord gegeven, waardoor alles wat er uitgelegd wordt gelijk voorgedaan en geoefend kan worden. 
De zeillessen in de Valk werden ook voor de verhuizing van de zeilschool al gegeven op het Gooimeer en starten vanaf de havenkom in het centrum van Almere Haven. Doordat we de Valken daar hebben liggen kunnen er tijdens de weekendcursussen diverse plaatsen rond het Gooimeer worden aangedaan zoals Naarden, Huizen of het eiland de Schelp.
We geven in de Valk weekendcursussen en avondcursussen. De weekendcursus bestaat uit een zaterdag en een zondag van 9.00 tot 16.00 uur, de avondcursussen bestaan uit 4 lessen van 2,5 uur, van 19.00 tot 21.30 of van 18.30 tot 21.00 uur.
De weekend- en avondcursussen zijn in principe gericht op volwassen cursisten, maar heeft u een zoon of dochter van 12 jaar of ouder en willen jullie graag samen deelnemen aan een van deze cursussen dan zijn jullie van harte welkom. 
 
Voor jongeren van 12 t/m 18 jaar geven we ook lessen in de Valk, maar dan gecombineerd met de zwaardboot, meer info daarover is te vinden op de pagina zeilcursus 12 t/m 18 jaar
Ook organiseren we in de Valk zeilkampen voor jongeren van 12 t/m 16 jaar, meer informatie daarover vind u op de pagina zeilkamp

Het volledige cursusprogramma met tijden en prijzen kunt u vinden op de pagina cursusaanbod 2019

Wilt u liever alleen of met z'n tweeën zeilles krijgen in de Valk? We geven ook privé-zeilles, dit kan in principe op elke dag en tijd geboekt worden, zolang wij een Valk en instructeur beschikbaar hebben. Tarieven hiervoor zijn te vinden op de pagina  Zeilen in Valken.
 
Heeft u vragen hierover of wilt u een dag of meerdere dagen boeken dan verzoeken wij u hierover telefonisch contact met ons op te nemen op 036 – 5330646. 
 
zeilcursus in een Valkzeillessen valk gooimeer
 
Alle data, prijzen en beschikbaarheid kunt u vinden op de pagina Cursusaanbod Zeilschool Haddock 2019.

Vragen? Bel ons gerust even op 036 - 5330646, stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of gebruik het contactformulier.
Haddock Watersport
Archerpad 8 - 10
1324 ZZ Almere
Tel: 036 – 5330646
Mail: info@haddockwatersport.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief