Wat een bizar half jaar heeft het Haddock-team achter de rug. In het najaar van 2018 moest eigenaar Philippe van Thiel, na zes jaar onderhandelen over de integratie van Haddock in de Floriade 2022, alsnog de moeilijke beslissing nemen om de door ons, en zo veel Almeerders met ons, zo geliefde locatie aan ‘t Weerwater te verkopen aan de gemeente. Voor het personeel van Haddock, maar ook voor onze vaste gasten, ligplaatshouders en cursisten kwam dit nieuws keihard aan.

Nadat we van de eerste schrik bekomen waren zijn we echter als een gek plannen gaan maken en gaan onderzoeken hoe we Haddock Watersport als bedrijf voort kunnen laten bestaan.

En natuurlijk heeft ras-ondernemer Philippe zoals we van hem gewend zijn grootse toekomstplannen; Voor Zeilschool Haddock en Haddock Horeca hebben we een prachtige nieuwe plek gevonden aan het Gooimeer in Almere Haven, er is een nieuwe werf voor botenstalling aangekocht op bedrijventerrein de Vaart, een pand voor een Bed & Breakfast aan de Kerkgracht en er zijn plannen ingediend voor het bouwen van een nieuwe haven aan de Noorderplassen.

Nu we een beetje aan het settelen zijn op de nieuwe locatie begint het pas door te dringen dat we ons vertrouwde plekje aan ’t Weerwater echt achter moeten laten. De laatste weken waren heftig. Eigenhandig hebben we ons oude pand ontmanteld en alle typische Haddock-items meegenomen of opgeslagen. De oude vertrouwde bootbar werd ’s ochtends met veel zorg en een beetje grof geweld uit het oude restaurant gehaald en stond diezelfde middag alweer op de nieuwe locatie aan het Gooimeer in afwachting van oude en nieuwe gasten. Het karakteristieke schilderij uit het restaurant heeft Philippe zelf als allerlaatste uit het verder spookachtig lege pand gehaald als een symbolische kapitein die het schip als laatste verlaat.

En toen, nog voor de officiële sluiting van onze locatie aan ’t Weerwater een feit was en terwijl de laatste spullen nog verhuist werden naar de nieuwe locatie, stonden er op maandagochtend 29 april jl. alweer 17 enthousiaste en trouwe watersportertjes klaar voor de aftrap van het watersportseizoen. Tussen een enorme stapel dozen zaten we, met onze nieuwe laptops en telefoons en onze oude trouwe koffiemachine, opeens aan de andere kant van Almere.

De zon scheen, er waaide een vriendelijk windje, er kwamen oude bekenden en nieuwe buren op bezoek en we begonnen te wennen aan ons nieuwe stekkie. Er is nog een hoop te doen, maar we zien de toekomst positief tegemoet.

We willen iedereen bedanken voor de betrokkenheid, hulp, lieve berichten en steuntjes in de rug en hopen jullie allemaal snel te zien op onze nieuwe locatie!