Zeilschool Haddock

Zeilschool Haddock was tot mei 2019 gevestigd aan ’t Weerwater, maar vanaf 1 mei 2019 vind u ons aan het Gooimeer in Almere Haven. Windsurfvereniging Centraal heeft daar een heel mooi stukje grond met een gezellige beachbar aan de Gooimeerdijk, waar we sindsdien samen met hen gebruik van maken.
Het adres is:

Surfstrand Haven 2
Gooimeerdijk-West
1353 CT Almere

Zeilschool Haddock verzorgt van eind april tot eind september cursussen zeilen en windsurfen voor zowel jeugd als volwassenen. In de meivakantie bieden we twee keer een driedaags watersportprogramma voor kinderen vanaf 7 jaar aan. In de zomervakantie organiseren we, naast de cursussen zeilen en windsurfen, zes weken lang snuffelweken voor kinderen vanaf 7 jaar, watersportkampen voor kinderen vanaf 8 jaar en zeilkampen voor jongeren vanaf 12 jaar.

Alle cursussen worden gegeven door enthousiaste instructeurs die grotendeels intern door ons worden opgeleid. Door de persoonlijke aandacht en ongedwongen sfeer zal elke cursist zich bij onze zeilschool uitstekend vermaken en veel leren tijdens onze lessen. Plezier staat bij ons ten alle tijden op de eerste plaats, als de cursisten na een week thuis komen met een grote lach op hun gezicht en mooie watersportverhalen is onze missie geslaagd!

Op de pagina Cursusaanbod Zeilschool Haddock vindt u het overzicht van de cursussen die we ingepland hebben voor komend watersportseizoen.

Gevolgen Coronavirus m.b.t. watersportseizoen 2020

Omdat we de cursussen die in het voorseizoen gepland stonden niet op de juiste manier kunnen plannen, promoten en aanbieden hebben wij besloten het hele voorseizoen te laten vervallen.
Het watersportprogramma voor de zomervakantie hebben wij voor zover mogelijk aangepast op de geldende Coronamaatregelen.
Helaas zijn er een aantal cursussen komen te vervallen doordat deze niet georganiseerd kunnen worden binnen de Coronarichtlijnen.

De volgende cursussen kunnen dit jaar niet door gaan:
– Valk zowel weekend als avond
– Watersportkamp Xtreme zowel intern als extern
– Zeilkamp
– Watersportkamp intern. Het watersportkamp extern gaat, met wat aanpassingen, wel door

De volgende cursussen kunnen dit jaar wel door gaan:
– Zeilcursus Optimist 7 t/m 12 jaar
– Zeilcursus 12 t/m 18 jaar, aangepast op maatregelen
– Watersportkamp extern 8 t/m 12 jaar, aangepast op maatregelen
– Snuffelweek 7 t/m 12 jaar
– Windsurfcursus vanaf 10 jaar & volwassenen

Na inschrijving voor een cursus via de website ontvangt u automatisch de standaard bevestigingsbrief waarin wordt aangegeven hoe laat we de cursist verwachten, wat hij/zij moet meenemen etc. In de dagen daarna zult u van ons een mail met aanvullende informatie ontvangen waarin we uitleggen welke aanpassingen we hebben gedaan om te voldoen aan de Coronamaatregelen.
Heeft u hierover na het lezen van de info nog vragen? Neem gerust even contact met ons op via 036 – 5330646.
We gaan er alles aan doen om er weer een superleuk watersportseizoen van te maken!
Stay Safe en hopelijk tot snel.

optimist

Zeilcursussen

Wij geven bij Zeilschool Haddock zeilcursussen in 3 typen zeilboten; voor kinderen van 7 t/m 12 jaar is er de Optimist, voor jongeren van 12 t/m 18 jaar varen we met zowel de zwaardboot als de Valk en volwassenen geven we les in de Valk.

windsurfen

Surfcursussen

Haddock verzorgt cursussen windsurfen voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen. De cursus wordt gemixt gegeven waarbij kinderen en volwassenen tegelijk les krijgen, daardoor is deze cursus ook heel geschikt om gezellig met het hele gezin aan deel te nemen.

watersporten

Watersportkampen

Zeilschool Haddock verzorgt al ruim 25 jaar elke zomervakantie superleuke, actieve, stoere, coole watersportkampen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en ook op de nieuwe locatie in Almere Haven gaan we hier natuurlijk gewoon mee door!

zeilkamp Haddock

Zeilkampen

Ben je tussen de 12 en 16 jaar oud, gek op water en wil je niet alleen leren zeilen, maar ook een avontuurlijke vakantie beleven? Vergeet de Friese meren, de Griekse kust en de Stille Oceaan en boek een zeilkamp bij Zeilschool Haddock in Almere deze zomer!

kanoen

Snuffelweek

De snuffelweek is een speciale zomeraanbieding voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Tijdens de snuffelweek maken de cursisten op een ontspannen manier kennis met verschillende watersporten zoals kanoën, windsurfen en suppen.

Zeilschool Haddock verzorgt van april tot oktober cursussen zeilen en windsurfen voor zowel jeugd als volwassenen

Over Haddock Watersport

In 1987 begint Philippe van Thiel een zeilschool op een stukje land aan ’t Weerwater in Almere. Er zijn op dat moment nog vrijwel geen watersportvoorzieningen in deze jonge, snel groeiende stad en zo komt hij als eerste op het idee om een zeilschool te beginnen, oorspronkelijk onder de naam “Zeilschool voor de wind”.

Met een paar Optimisten en Varuna’s, een aantal instructeurs en drie zeecontainers wordt het eerste seizoen gestart. De instructeurs staan wekelijks op de markt met een zeilbootje en een stapel folders en zo worden de eerste cursisten aangetrokken. Twee zeecontainers worden gebruikt als opslag voor de materialen en de derde doet dienst als bar.

Onze activiteiten

Van mei tot september geven wij zeil- & windsurflessen aan kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen, in de meivakantie bieden we een watersportprogramma van drie dagen aan en in de zomervakantie organiseren we superleuke watersportkampen, zeilkampen en snuffelweken! Ook verzorgen we diverse kinderfeestjes en actieve (water)sportdagen voor o.a. scholen, families en bedrijven en verhuren we kano’s, supplanken, zeilboten en motorboten.

De oude Jachthaven Haddock aan ’t Weerwater bood plaats aan bijna 450 ligplaatsen in het water en ca. 100 boten op trailers op de wal. De locatie viel echter midden in het beoogde gebied voor de Floriade, waardoor eigenaar Philippe van Thiel in het najaar van 2018 heeft moeten besluiten de grond de verkopen aan de gemeente Almere. Momenteel heeft Haddock helaas geen jachthaven. Wel hebben we een terrein voor botenstalling aan de Vaart.
In de toekomst hopen wij een nieuwe haven te kunnen realiseren aan de Noorderplassen, daarvoor lopen er allerlei onderzoeken en procedures.

Wij verhuren 1-persoons, 2-persoons en Canadese kano’s, open motorboten, sloepen met schipper, open zeilboten type Valk en boottrailers voor het vervoeren van motorboten tot 2200 kilo en zeilboten tot 2500 kilo. Met de motorboten en sloepen kunnen prachtige tochten gemaakt worden over de Almeerse wateren. De Valken liggen in het centrum van Almere Haven, vanaf daar kunt u zeilen op de Randmeren en leuke dagtochten maken naar bijvoorbeeld Huizen, Muiden of een van de eilandjes die in het Gooimeer liggen.

Vanaf 1 mei 2019 wordt door het horecateam van Haddock een gezellige Beachbar gerund aan de Gooimeerdijk in Almere Haven. In de maand mei 2019 wordt er nog het een en ander verbouwd en voorbereid en kunnen we nog geen lunch en/of diner draaien, wel zijn we overdag aanwezig en kunt u terecht voor een drankje. Natuurlijk houden we u via deze website op de hoogte van de vorderingen en zetten we de menukaart en openingstijden online zodra we alle informatie compleet hebben.

Helaas konden we bij de verhuizing van ons bedrijf de waterbungalows die we voorheen verhuurden voor overnachtingen niet meenemen naar de nieuwe locatie. Maar we hebben wel een heel mooi pand gekocht in het centrum van Almere Haven waar we ons kantoor en een nieuwe Bed & Breakfast gaan huisvesten. Half mei 2019 is de oplevering, daarna moeten we het pand geschikt maken voor het aanbieden van overnachtingen en vanaf juni kunnen we de eerste gasten ontvangen.