Zeilschool Haddock

Zeilschool Haddock ligt op een mooie locatie aan het Gooimeer, bij het surfstrand van Almere Haven aan de Gooimeerdijk, waar ook Windsurfvereniging Centraal gevestigd is.

NIEUW de Expeditieweek is een speciale zomeraanbieding voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Tijdens de Expeditieweek gaan de cursisten elke middag een andere activiteit doen. Op het programma kunnen, afhankelijk van het weer, o.a. de volgende activiteiten staan: kanoën, boogschieten, vlot bouwen, zippy’en en suppen, speurtocht. Zeilen en windsurfen zijn geen onderdeel van de Expeditieweek.

Al onze cursussen worden gegeven door enthousiaste instructeurs die grotendeels intern door ons worden opgeleid. Door de persoonlijke aandacht en ongedwongen sfeer zal elke cursist zich bij onze zeilschool uitstekend vermaken en veel leren tijdens onze lessen. Plezier staat bij ons ten alle tijden op de eerste plaats, als de cursisten na een week thuis komen met een grote lach op hun gezicht en mooie watersportverhalen is onze missie geslaagd!

Inschrijven

Inschrijven voor een cursus kan via deze website, op de pagina Cursusaanbod Zeilschool Haddock vindt u een overzicht van de cursussen die we ingepland hebben. De betaling verloopt via paypal of Ideal. Na inschrijving ontvangt u automatisch een mail met een link naar de aanvullende informatie per cursus, zoals het tijdstip waarop we de cursist verwachten en wat hij/zij mee moet nemen.
Heeft u hierover na het lezen van de info nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 036 – 5330646.

Wij gaan er alles aan doen om er weer een superleuk watersportseizoen van te maken!
Stay Safe en hopelijk tot snel.

Ons adres is:

Surfstrand Haven 2
Gooimeerdijk-West
1353 CT Almere

Zeilschool Haddock, de place to be voor elke Almeerder die zich het liefst de hele zomer op het water bevindt!

Onze watersport cursussen

Over Haddock Watersport

In 1987 begint Philippe van Thiel een zeilschool op een stukje land aan ’t Weerwater in Almere. Er zijn op dat moment nog vrijwel geen watersportvoorzieningen in deze jonge, snel groeiende stad en zo komt hij als eerste op het idee om een zeilschool te beginnen, oorspronkelijk onder de naam “Zeilschool voor de wind”.

Met een paar Optimisten en Varuna’s, een aantal instructeurs en drie zeecontainers wordt het eerste seizoen gestart. De instructeurs staan wekelijks op de markt met een zeilbootje en een stapel folders en zo worden de eerste cursisten aangetrokken. Twee zeecontainers worden gebruikt als opslag voor de materialen en de derde doet dienst als bar.

Onze activiteiten

Van mei tot september geven wij zeil- & windsurflessen aan kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen, in de meivakantie bieden we een watersportprogramma van drie dagen aan en in de zomervakantie organiseren we superleuke watersportkampen, zeilkampen en snuffelweken! Ook verzorgen we diverse kinderfeestjes en actieve (water)sportdagen voor o.a. scholen, families en bedrijven en verhuren we kano’s, supplanken, zeilboten en motorboten.

Onderdeel van Haddock Watersport is de botenwerf aan de Damsluisweg 25 op bedrijventerrein de Vaart.
Daar kunt u terecht voor winterstalling of jaarstalling van uw boot, maar ook voor stalling van een boottrailer, caravan, vouwwagen, camper, aanhangwagen, motor, foodtruck, tiny house etc. kunt u bij ons terecht. Wij bieden zowel overdekte als onoverdekte stalling aan.

Wij verhuren 1-persoons, 2-persoons en Canadese kano’s, open motorboten, sloepen met schipper, open zeilboten type Valk en boottrailers voor het vervoeren van motorboten tot 2200 kilo en zeilboten tot 2500 kilo. Met de motorboten en sloepen kunnen prachtige tochten gemaakt worden over de Almeerse wateren. De Valken liggen in het centrum van Almere Haven, vanaf daar kunt u zeilen op de Randmeren en leuke dagtochten maken naar bijvoorbeeld Huizen, Muiden of een van de eilandjes die in het Gooimeer liggen.

Vanaf 1 mei 2019 wordt door het horecateam van Haddock een gezellige Beachbar gerund aan de Gooimeerdijk in Almere Haven. In de maand mei 2019 wordt er nog het een en ander verbouwd en voorbereid en kunnen we nog geen lunch en/of diner draaien, wel zijn we overdag aanwezig en kunt u terecht voor een drankje. Natuurlijk houden we u via deze website op de hoogte van de vorderingen en zetten we de menukaart en openingstijden online zodra we alle informatie compleet hebben.

Helaas konden we bij de verhuizing van ons bedrijf de waterbungalows die we voorheen verhuurden voor overnachtingen niet meenemen naar de nieuwe locatie. Maar we hebben wel een heel mooi pand gekocht in het centrum van Almere Haven waar we ons kantoor en een nieuwe Bed & Breakfast gaan huisvesten. Half mei 2019 is de oplevering, daarna moeten we het pand geschikt maken voor het aanbieden van overnachtingen en vanaf juni kunnen we de eerste gasten ontvangen.