Zeilschool Haddock verzorgt cursussen windsurfen voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen. De cursussen worden gemixt gegeven, kinderen en volwassenen komen bij elkaar in de groep. Dat maakt deze cursus heel geschikt om met het hele gezin aan deel te nemen, hoe tof is dat?!
De leeftijdsgrens van 10 jaar is gesteld in verband met het feit dat de deelnemers over voldoende kracht dienen te beschikken om het surfzeil uit het water te krijgen. Kinderen van 8 of 9 jaar met flinke spierballen en een redelijke lengte kunnen in overleg deelnemen.

De lessen beginnen met een stukje theorie op de kant en het klaarmaken van het materiaal, daarna gaan we zo snel mogelijk met de cursisten het water op. Daar  beginnen we met balansoefeningen op de plank om de cursisten te leren hoe ze hun gewicht het beste kunnen verdelen en te voorkomen dat ze alleen maar in het water liggen. Als blijven staan op de plank een beetje onder de knie is kan het zeil erbij en kunnen we echt gaan windsurfen!

We hebben heel veel keuze in maten wetsuits en surfzeilen zodat iedere deelnemer materiaal heeft naar leeftijd en grootte. Heb je zelf al windsurfmaterialen, dan is het in overleg meestal ook mogelijk om op je eigen surfplank deel te nemen aan de cursus.

In het voor- en naseizoen geven we surfcursussen op zondagmiddag die bestaan uit 3 lessen van 3 uur van 13.00 tot 16.00 uur.
In het hoogseizoen start er elke week een surfcursus die loopt van maandag- t/m vrijdagmiddag, dat zijn 5 lessen van 3 uur.

De volledige cursusagenda met tijden en prijzen kunt u vinden op de pagina cursusagenda.

Onze windsurfcursussen