De Optimist is een 1-persoons zwaardbootje voor kinderen van 7 t/m 12 jaar met één zeil. Het bootje is speciaal ontworpen voor kinderen en is sportief, stabiel, veilig en gebruiksvriendelijk. Dat maakt de Optimist uitermate geschikt om de basis van het zeilen goed in te leren, hij wordt dan ook door vrijwel elke zeilschool in Nederland gebruikt en bijna elke zeiler heeft de eerste kennismaking met zeilen gemaakt in de Optimist.

Een zeilcursus in de Optimist bestaat bij ons altijd uit 5 lessen van 3 uur.
Elke les begint met een theorieles die een van onze instructeurs geeft op een schoolbord op de kant en waarin duidelijk uitgelegd wordt wat we later die les op het water gaan behandelen.  De kinderen krijgen aan het eind van de eerste les een poster met daarop de theorie mét bijbehorende plaatjes mee naar huis, zodat ze nog eens rustig kunnen bekijken wat er behandeld is.
Na de theorieles helpen de kinderen bij het optuigen van de bootjes en daarna gaan de cursisten ieder in een eigen Optimist het water op. De instructeurs begeleiden de kinderen op het water vanuit een motorboot en/of kano’s, afhankelijk van het weer.

In de Optimist wordt les gegeven op twee niveaus; er zijn cursussen voor beginners en cursussen voor gevorderden.
Elke cursist die deelneemt aan een zeilcursus bij Haddock dient in bezit te zijn van minimaal 1 zwemdiploma, daarnaast zijn de kinderen verplicht een zwemvest te dragen gedurende de les.

De zeilcursussen Optimist staan voor het voor- en naseizoen gepland op woensdagmiddag en zaterdagochtend, in het hoogseizoen starten er elke week cursussen en geven we les van maandag t/m vrijdag in de ochtenden en op de middagen.

De volledige cursusagenda met tijden en prijzen kunt u vinden op de pagina cursusagenda.

Onze zeilcursussen