HELAAS ZIEN WE, I.V.M. DE GELDENDE CORONAMAATREGELEN VOORALSNOG GEEN MOGELIJKHEDEN OM VALKCURSUSSEN AAN TE BIEDEN TIJDENS WATERSPORTSEIZOEN 2021.  
WEL HOPEN WE ONDER BEPAALDE VOORWAARDEN SNEL WEER TE KUNNEN STARTEN MET PRIVELESSEN, BIJ INTERESSE VERZOEKEN WE U CONTACT MET ONS OP TE NEMEN VOOR NADERE INFORMATIE, TEL 036 – 5330646.

Voor volwassenen die willen leren zeilen bied Zeilschool Haddock cursussen aan in de Valk. Een Valk is een open 5-persoons kielboot met een ruime kuip die speciaal ontworpen is voor zeilscholen en verhuurbedrijven. Deze zeilboot is favoriet bij veel watersporters, door zijn geweldige zeileigenschappen kan zowel de gevorderde als de beginnende zeiler er goed mee overweg.

Tijdens een zeilcursus in de Valk leren de cursisten, naast alles wat er bij het zeilen zelf komt kijken, ook voorrangsregels op het water en op- en aftuigen van de boot.

Bij de Valklessen voor volwassenen gaat de instructeur altijd mee aan boord. Dat betekend dat de instructeur aan maximaal 4 cursisten tegelijk les geeft. Ook de theorieles wordt aan boord gegeven, alles wat er uitgelegd wordt kan gelijk voorgedaan en geoefend worden.

De zeillessen in de Valk starten vanaf de havenkom in het centrum van Almere Haven. Tijdens de weekendcursussen kunnen diverse plaatsen rond het Gooimeer worden aangedaan zoals Naarden, Huizen of het eiland de Schelp.

We geven in de Valk weekendcursussen en avondcursussen.
Een weekendcursus bestaat uit een zaterdag en een zondag van 9.00 tot 16.00 uur.
Een avondcursus bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur, van 19.00 tot 21.30 of van 18.30 tot 21.00 uur.
De Valkcursussen zijn in principe gericht op volwassen cursisten, maar heeft u een zoon of dochter van 12 jaar of ouder en willen jullie graag samen deelnemen aan een van deze cursussen dan zijn jullie van harte welkom.

Voor jongeren van 12 t/m 18 jaar geven we ook lessen in de Valk, maar dan gecombineerd met de zwaardboot, meer info daarover is te vinden op de pagina zeilcursus 12 t/m 18 jaar.
Ook organiseren we in de Valk zeilkampen voor jongeren van 12 t/m 16 jaar, meer informatie daarover vind u op de pagina zeilkamp (helaas zijn deze kampen i.v.m. Corona niet opgenomen in het programma voor 2021).

De actuele cursusagenda met tijden en prijzen kunt u vinden op de pagina cursusagenda.

Wilt u liever alleen of met z’n tweeën zeilles krijgen in de Valk? We geven ook privé-zeilles. Dit kan in principe op elke dag en tijd geboekt worden, zolang wij een Valk en instructeur beschikbaar hebben. Tarieven hiervoor zijn te vinden op de pagina Zeilen in Valken.

Heeft u vragen hierover of wilt u een dag of meerdere dagen boeken dan verzoeken wij u hierover telefonisch contact met ons op te nemen op 036 – 5330646.

Onze Zeilcursus Valk volwassenen