Haddock Watersport Almere Verhuur

huurboot

Bootverhuur

Met vrienden, familie of collega’s een dagje het water op? Haddock verhuurt zeilboten, motorboten, diverse kano’s en sloepen met schipper.

boottrailer

Boottrailer verhuur

U kunt bij Haddock Watersport terecht voor het huren van een boottrailer. We hebben trailers voor motorboten tot 2200 kilo en zeilboten tot 2700 kilo.

motorboot

Bootverkoop

Bent u op zoek naar een boot of wilt u uw boot verkopen? Haddock Watersport Almere bemiddelt bij de in- en verkoop van tweedehands boten.

Huur een bootje bij Haddock Watersport en ontdek hoe mooi Almere is vanaf het water!

Jachthaven Haddock

Onze gezellige jachthaven is gelegen aan ’t Weerwater, midden in Almere tegenover het moderne stadscentrum van Almere Stad. Jachthaven Haddock biedt een oase van rust maar ligt toch dicht bij de nodige voorzieningen en is makkelijk bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer.

De haven bestaat uit bijna 400 ligplaatsen in het water voor boten van 4 tot 14 meter en ca. 80 plaatsen voor boten op trailer op de wal en is voorzien van o.a. een trailerhelling, elektriciteit, drinkwater, toiletten, douches en fietsverhuur.

Klinkt als een goed plekje voor uw boot toch?! Maar helaas, onze gezellige, fijne, mooie jachthaven moet op 1 mei 2019 haar deuren sluiten om plaats te maken voor de Floriade 2022.

Hoe dat zo gekomen is?
In de zomer van 1987 begon Philippe van Thiel een klein zeilschooltje aan ’t Weerwater met een paar Optimistjes, een paar Varuna’s en drie zeecontainers. Al snel werd er op het toen nog onbeschutte Weerwater in weer en wind zeilles gegeven en in de loop der jaren werd het bedrijf uitgebreid met een jachthaven, restaurant met zaalverhuur, bootverhuur en een Bed & Breakfast.
Inmiddels zijn we ruim 30 jaar verder, is Haddock Watersport een begrip in Almere en zijn er mensen die als cursist binnen kwamen, een bijbaantje hadden achter de bar, op locatie getrouwd zijn en nu een boot in onze haven hebben liggen en/of hun kinderen opgeven voor de cursussen.

En toen waren daar in 2012 opeens plannen voor een Floriade in Almere in 2022. Dwars over ons mooie  eiland verschenen op de tekeningen en maquettes kleurige lappendekens van planten, bomen en bloemen, maar ook een complete woonwijk, flats, kassen, huizen, winkels… hoe moesten we ons mooie bedrijf draaiende houden, met name in de aanloop naar en tijdens de bouw van dit megaproject?

Zes jaar lang hebben wij samen met de gemeente Almere hierover nagedacht, gesproken, gepland, onderzocht en gevochten en al die tijd waren wij er van overtuigd dat het wel goed zou komen.
Maar uiteindelijk kwamen we er niet uit en moest Philippe in het najaar van 2018 alsnog de moeilijke beslissing nemen om deze door ons, en zo veel Almeerders met ons, zo geliefde locatie aan ‘t Weerwater, de gebouwen én de jachthaven te verkopen aan de gemeente.

En toen? Was dat het einde van Jachthaven Haddock?
Dat hopen we niet! Nadat we van de eerste schrik bekomen waren zijn we als een gek op zoek gegaan naar een goeie nieuwe plek voor een Jachthaven Haddock 2.0 en die hebben we gevonden! We hebben een plek aan de Noorderplassen op het oog die minstens zo mooi is als onze huidige locatie en daarvoor hebben we inmiddels het contourenplan ingediend bij het intaketeam van de gemeente Almere.

Dat plan wordt momenteel getoetst aan het bestemmingsplan en als het daardoor heen komt gaat er een lang proces tot we kunnen gaan bouwen van start. Wij hopen u in het voorjaar van 2020 welkom te kunnen heten in onze nieuwe haven met restaurant en zeilschool aan de Noorderplassen!
Tot die tijd houden we u via deze pagina op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Voor de huidige ligplaatshouders wordt er momenteel heel hard gewerkt om een tijdelijke haven te creëren, zij worden maandelijks op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen door middel van informatiebijeenkomsten. Ook nieuws hierover zullen we op deze pagina vermelden.

Zoekt u een passantenplek voor uw boot tot 30 april 2019 dan kunt u altijd even contact met ons opnemen via 036 – 5330646 of info@haddockwatersport.nl, maar voor een vaste ligplaats kunnen wij u helaas voorlopig niet van dienst zijn tot we meer weten over de capaciteit van de eventuele nieuwe haven.

Voor onze zeilschool en het restaurant hebben we gelukkig al een hele leuke plek gevonden voor een doorstart, we verhuizen in april naar de Gooimeerdijk in Almere Haven. U en uw kinderen kunnen dus gewoon zeil- en windsurflessen komen volgen komende zomer of meedoen aan een watersportkamp, snuffelweek of kano-kampeertocht. Meer info over de zeilschool.

Bij de nieuwe locatie is ook een restaurant waar we vanaf mei/juni lunch en tapas gaan serveren, een precieze datum voor de opening hebben we nog niet, maar we houden u natuurlijk op de hoogte en hopen u de komende zomer een keer te zien op het fijne terras daar aan het water.

Haddock Watersport Almere biedt Bootverhuur en Boottrailer verhuur aan voor alle soorten en maten. Dus kom snel langs!

Over Haddock Watersport

In 1987 begint Philippe van Thiel een zeilschool op een stukje land aan ’t Weerwater in Almere. Er zijn op dat moment nog vrijwel geen watersportvoorzieningen in deze jonge, snel groeiende stad en zo komt hij als eerste op het idee om een zeilschool te beginnen, oorspronkelijk onder de naam “Zeilschool voor de wind”.

Met een paar Optimisten en Varuna’s, een aantal instructeurs en drie zeecontainers wordt het eerste seizoen gestart. De instructeurs staan wekelijks op de markt met een zeilbootje en een stapel folders en zo worden de eerste cursisten aangetrokken. Twee zeecontainers worden gebruikt als opslag voor de materialen en de derde doet dienst als bar.

Onze activiteiten

Van mei tot september geven wij zeil- & windsurflessen aan kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen en in de zomervakantie organiseren we daarnaast ook nog superleuke watersportkampen, zeilkampen en snuffelweken en vanaf dit jaar ook avontuurlijke kano-kampeertochten! Ook verzorgen we diverse kinderfeestjes en actieve (water)sportdagen voor o.a. scholen, families en bedrijven.

De oude Jachthaven Haddock aan ’t Weerwater bood plaats aan bijna 450 ligplaatsen in het water en ca. 100 boten op trailers op de wal. De locatie viel echter midden in het beoogde gebied voor de Floriade, waardoor eigenaar Philippe van Thiel in het najaar van 2018 heeft moeten besluiten de grond de verkopen aan de gemeente Almere. Voor de boten die nu nog op de oude locatie liggen is een gedoogbeleid afgesproken met de gemeente tot eind september 2019, in de tussentijd wordt er hard gezocht naar een oplossing voor de periode daarna en in de toekomst hopen wij een nieuwe haven te kunnen realiseren aan de Noorderplassen.

Wij verhuren 1-persoons, 2-persoons en Canadese kano’s, open motorboten, sloepen met schipper, open zeilboten type Valk en boottrailers voor het vervoeren van motorboten tot 2200 kilo en zeilboten tot 2500 kilo. Met de motorboten en sloepen kunnen prachtige tochten gemaakt worden over de Almeerse wateren. De Valken liggen in het centrum van Almere Haven, vanaf daar kunt u zeilen op de Randmeren en leuke dagtochten maken naar bijvoorbeeld Huizen, Muiden of een van de eilandjes die in het Gooimeer liggen.

Vanaf 1 mei 2019 wordt door het horecateam van Haddock een gezellige Beachbar gerund aan de Gooimeerdijk in Almere Haven. In de maand mei 2019 wordt er nog het een en ander verbouwd en voorbereid en kunnen we nog geen lunch en/of diner draaien, wel zijn we overdag aanwezig en kunt u terecht voor een drankje. Natuurlijk houden we u via deze website op de hoogte van de vorderingen en zetten we de menukaart en openingstijden online zodra we alle informatie compleet hebben.

Helaas konden we bij de verhuizing van ons bedrijf de waterbungalows die we voorheen verhuurden voor overnachtingen niet meenemen naar de nieuwe locatie. Maar we hebben wel een heel mooi pand gekocht in het centrum van Almere Haven waar we ons kantoor en een nieuwe Bed & Breakfast gaan huisvesten. Half mei 2019 is de oplevering, daarna moeten we het pand geschikt maken voor het aanbieden van overnachtingen en vanaf juni kunnen we de eerste gasten ontvangen.