Botenwerf & Stalling

Sinds het voorjaar van 2019 beschikt Haddock Watersport over een terrein voor o.a. botenstalling aan de Damsluisweg op bedrijventerrein de Vaart.
Daar kunt u terecht voor winterstalling of jaarstalling van uw boot, maar ook voor stalling van een boottrailer, caravan, vouwwagen, camper, aanhangwagen, motor, foodtruck, tiny house etc. kunt u bij ons terecht.
Momenteel gaat het om onoverdekte stalling buiten, in de toekomst willen wij op het terrein een loods en/of overkapping bouwen.
Uw object kan worden gestald voor de winter óf voor een bepaalde periode voor opknapwerkzaamheden.
Op dit moment is er een afgesloten en verhard terrein grenzend aan het water, met aanlegsteigers voor boten, zeecontainers voor opslag, een kantoor, sanitair en camerabeveiliging.
Vanaf mei/juni 2020 kunnen we schepen tot ca. 10 meter en 15.000 kg op de kant zetten met een botenkar.
Ook hopen we in het voorjaar van 2020 te kunnen starten met de bouw van een trailerhelling en afspuitplaats voor boten.

 

botenwerf op de Vaart
botenstalling

Tarieven

De prijs voor winterstalling van boten van 28 september of 12 oktober 2019 tot half april 2020, inclusief hijskosten (uit en in het water), exclusief huur bokken, bedraagt € 32,50 per vierkante meter.
Lengte x breedte van uw boot = aantal vierkante meters, lengte en breedte worden in halve meters naar boven afgerond.
De kosten voor het huren van bokken bedragen € 120,- per boot, ongeacht de afmeting van de boot. Het is ook mogelijk eigen bokken of hout te gebruiken.

Voor het stallen van boten op trailer of losse trailers zijn de tarieven per 1 oktober 2019 als volgt:

  • Winterstalling trailer of boot op trailer tot 5 meter: € 380,-
  • Winterstalling trailer of boot op trailer langer dan 5 meter: € 520,-
  • Jaarstalling trailer of boot op trailer tot 5 meter € 580,-
  • Jaarstalling trailer of boot op trailer langer dan 5 meter € 720,-

Werkzaamheden

Natuurlijk kunt u op de werf zelf werkzaamheden aan uw schip of voertuig uitvoeren zoals schilderen en lassen. Graag overleggen wij met u welke werkzaamheden u in de planning heeft en aan de hand daarvan kiezen we de plaats waar uw object komt te staan op het terrein.
Het is ook mogelijk werkzaamheden door ons te laten uitvoeren. Denk hierbij aan het schilderen of in de antifouling zetten van uw boot, laswerkzaamheden, boot- of motorreparaties of motoronderhoud. Doordat wij jarenlang een jachthaven hebben gehad hebben of kennen we voor elke klus de juiste vakman.
U kunt hiervoor een afspraak maken met onze havenmeester, hij neemt dan de werkzaamheden met u door en doet u een offerte toekomen.
Werkzaamheden door andere partijen dan u zelf dienen altijd in overleg met ons plaats te vinden.

Afvoeren & berging van schepen

Als uw auto niet meer te repareren of het repareren niet meer waard is brengt u hem naar de sloop. Maar wat gebeurd er eigenlijk met boten die niet meer op te knappen of de moeite van het opknappen niet meer waard zijn?
Helaas worden schepen die oud, niet meer te repareren, of te duur geworden zijn veel te vaak achtergelaten in sloten of gemeentehaventjes. Daar kijkt er niemand meer naar om en op den duur belanden dit soort schepen regelmatig op de bodem.
Op het moment dat zo’n boot geborgen moet worden brengt dit voor de eigenaar of de gemeente hoge kosten met zich mee. Ook veroorzaken verwaarloosde en half gezonken schepen grote problemen voor het milieu. U kunt zich vast voorstellen wat er aan brandstof, smeerolie en andere giftige stoffen in het milieu terecht komt op het moment dat een scheepswrak langzaam vergaat op of onder water.
Als een verwaarloosd en/of verlaten schip echter uit het water wordt gehaald voordat of zo snel mogelijk nadat het gezonken is kunnen de materialen nog hergebruikt of in ieder geval op een duurzame manier afgevoerd worden.
Haddock Watersport gaat zich daarom vanaf nu inzetten om op de nieuwe botenwerf oude schepen een tweede leven te geven en/of te demonteren. De materialen die overblijven na demontage van het schip worden zoveel mogelijk hergebruikt. Wat niet bruikbaar meer is zullen we op een zo milieuvriendelijke manier als mogelijk afvoeren.
Heeft u een schip dat afgevoerd moet worden of heeft u een verwaarloosde en verlaten boot ergens zien liggen? Neem dan contact met ons op, dan gaan we samen met u bekijken of we de boot kunnen bergen en afvoeren.

Heeft u interesse in een van bovenstaande mogelijkheden en wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op, telefonisch via 036 – 5330646, per mail: info@haddockwatersport.nl of gebruik onderstaand contactformulier.

stalling boot

Contactformulier

  • Velden met een * zijn verplicht.