Windsurfcursus voor kinderen vanaf 10 jaar & volwassenen

135.00195.00

Zeilschool Haddock verzorgt cursussen windsurfen voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen. De cursus wordt gemixt gegeven waarbij kinderen en volwassenen tegelijk les krijgen, daardoor is deze cursus ook heel geschikt om gezellig met het hele gezin aan deel te nemen.

CODE: S01-S17 Categorie:

Beschrijving

Zeilschool Haddock verzorgt cursussen windsurfen voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen. De cursus wordt gemixt gegeven waarbij kinderen en volwassenen tegelijk les krijgen, daardoor is deze cursus ook heel geschikt om gezellig met het hele gezin aan deel te nemen. De leeftijdsgrens van 10 jaar is gesteld in verband met het feit dat de deelnemers over voldoende kracht dienen te beschikken om het surfzeil uit het water te krijgen, kinderen van 8 of 9 jaar met flinke spierballen en een redelijke lengte kunnen in overleg deelnemen.

De lessen beginnen met een stukje theorie op de kant en het klaarmaken van de surfplanken, daarna gaan we zo snel mogelijk met de cursisten het water op. De eerste les leren de cursisten door middel van balansoefeningen eerst hoe ze hun gewicht het beste kunnen verdelen om te voorkomen dat ze alleen maar in het water liggen. Als  blijven staan op de plank een beetje onder de knie is kan het zeil erbij en kunnen we echt gaan windsurfen.

We hebben veel keuze en variatie in maten wetsuits en surfzeilen zodat iedere deelnemer materiaal heeft naar leeftijd en grootte. Heb je zelf al windsurfmaterialen, dan is het in overleg meestal ook mogelijk om op je eigen surfplank deel te nemen aan de cursus.

In het voor- en naseizoen geven wij surfcursussen op zondagmiddag die bestaan uit 3 lessen van 3 uur van 13.00 tot 16.00 uur, in het hoogseizoen bestaan de surfcursussen uit 5 lessen van 3 uur en start er elke maandag een middagcursus.

Ga naar de bovenkant