Zeilcursus Laser Pico voor jongeren van 12 t/m 18 jaar

195,00

1 op voorraad

Aan het Gooimeer (Almere Haven) bieden wij voor jongeren van 12 t/m 18 jaar zeilcursussen aan in een Laser Pico. Een Laser Pico is een 2-persoons zeilboot met twee zeilen: een grootzeil en een fok. De Laser Pico is een uitermate geschikte boot voor zowel de beginnende zeiler die het nog moet leren als de ervaren zeiler die zijn vaardigheden wil verbeteren. De super sportieve zeileigenschappen van deze boten maken het zeilen snel, nat en spectaculair!

CODE: Z05-Z23 Categorie:

Beschrijving

Jongeren van 12 t/m 18 jaar bieden we een zeilcursus aan waarbij ze in een laser pico varen .

Een laser pico is een 2-persoons zwaardboot met twee zeilen: een grootzeil en een fok. De boten gaan gemakkelijk om maar zijn ook makkelijk weer rechtop te krijgen. Dit biedt cursisten de kans om zorgeloos de grenzen van de boot op te zoeken en het zeilen op de meest toffe manier te ervaren. De cursisten zitten met z’n tweeën in de zwaardboot en wisselen gedurende de les steeds van taak, de ene bedient het roer en het grootzeil en de ander hanteert de fok. De super sportieve zeileigenschappen van deze boten maken het zeilen snel, nat en spectaculair!

Deze zeilcursus is een goed vervolg op de cursus Optimist, maar ook geschikt voor beginnende zeilers vanaf 12 jaar. De zeilcursus in de zwaardboot voor jongeren van 12 t/m 18 jaar bestaat uit 5 lessen van 3 uur.
Elke les begint met een stukje theorie die één van onze instructeurs geeft op een bord op de kant en waarin duidelijk uitgelegd wordt wat we later die les op het water gaan behandelen. Na de theorieles helpen de cursisten bij het optuigen van de boten en daarna gaan ze het water op, natuurlijk samen met onze instructeurs. De instructeurs begeleiden de cursisten op het water vanuit een motorboot.

Deze cursus wordt gegeven op twee niveaus; er zijn cursussen voor beginners en cursussen voor gevorderden. Elke cursist die deelneemt aan een zeilcursus bij Haddock dient in bezit te zijn van minimaal 1 zwemdiploma, daarnaast zijn de deelnemers verplicht een zwemvest te dragen gedurende de les.

De zeilcursussen 12 t/m 18 jaar staan voor het hoogseizoen elke week gepland van maandag t/m vrijdag in de ochtenden en op de middagen. In het naseizoen is er een cursus op de zaterdagmiddag.

Extra informatie

Niveau

Beginner, Gevorderd

Ga naar de bovenkant