Jongeren van 12 t/m 18 jaar bieden we een zeilcursus aan waarbij we in zowel de zwaardboot als de Valk gaan zeilen.

Een zwaardboot is een 2-persoons zeilboot met twee zeilen: een grootzeil en een fok. Wij varen met 2 typen zwaardboten: de Laser Pico en de Topper Topaz.
De cursisten zitten met z’n tweeën in de zwaardboot en wisselen gedurende de les steeds van taak, de ene bedient het roer en het grootzeil en de ander hanteert de fok. De supersportieve zeileigenschappen van deze boten maken het zeilen snel, nat en spectaculair!

Een Valk is een open 5-persoons kielboot met een ruime kuip, die speciaal ontworpen is voor zeilscholen en verhuurbedrijven. Door zijn geweldige zeileigenschappen kan zowel de gevorderde als de beginnende zeiler met deze boot overweg. De Valk is een stuk stabieler dan de zwaardboot en bij de Valk zit de instructeur aan boord.

Door voor deze cursus zowel de zwaardboot als de Valk in te zetten kunnen de instructeurs aan de hand van de weersomstandigheden per dag bepalen welke boot het meest geschikt is om het water mee op te gaan.

Deze zeilcursus is een goed vervolg op de cursus Optimist, maar ook geschikt voor beginnende zeilers vanaf 12 jaar.
De zeilcursus in de zwaardboot en Valk voor jongeren van 12 t/m 18 jaar bestaat uit 5 lessen van 3 uur.
Elke les begint met een theorieles die een van onze instructeurs geeft op een schoolbord op de kant en waarin duidelijk uitgelegd wordt wat we later die les op het water gaan behandelen. Na de theorieles helpen de cursisten bij het optuigen van de boten en daarna gaan ze het water op, natuurlijk samen met onze instructeurs. Als er gevaren wordt met de zwaardboten begeleiden de instructeurs de cursisten op het water vanuit een motorboot en/of kano’s. Als er met Valken gevaren wordt zitten de instructeurs bij de cursisten aan boord.

Deze cursus wordt gegeven op twee niveaus; er zijn cursussen voor beginners en cursussen voor gevorderden.
Elke cursist die deelneemt aan een zeilcursus bij Haddock dient in bezit te zijn van minimaal 1 zwemdiploma, daarnaast zijn de deelnemers verplicht een zwemvest te dragen gedurende de les.

De zeilcursussen 12 t/m 18 jaar staan voor het hoogseizoen elke week gepland van maandag t/m vrijdag in de ochtenden en op de middagen. In het naseizoen is er een cursus op de zaterdagmiddag.

De volledige cursusagenda met tijden en prijzen kunt u vinden op de pagina cursusagenda.

Onze zeilcursussen