Ben je gek op water en wil je niet alleen leren zeilen, maar ook een avontuurlijke vakantie beleven? Vergeet de Friese meren, de Griekse kust en de Stille Oceaan en boek een zeilkamp bij Zeilschool Haddock in Almere deze zomer!

Voor jongeren van 12 t/m 16 jaar organiseren we zeilkampen waarbij we met Valken over de Randmeren trekken. Onderweg leren we de cursisten alle inns en outs van het zeilen.
Het zeilkamp is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde zeilers. Zeilervaring is zeker geen vereiste om aan dit kamp deel te nemen.

We varen tijdens het zeilkamp in Valken, een Valk is een 5-persoons zeilboot die door zijn fijne zeileigenschappen favoriet is bij veel zeilscholen. Zowel de beginnende als de gevorderde zeiler kan goed met de Valk overweg. Op elke boot is plaats voor maximaal 4 cursisten en een instructeur.

We vertrekken op maandagochtend vanaf de havenkom in het centrum van Almere Haven. De instructeurs betrekken de cursisten bij het plannen van de route en het opbouwen van het kamp en ook boodschappen, eten koken en corvee doen de cursisten en instructeurs samen.
‘s Nachts slapen de cursisten in de boot onder een dektent in een haven of aan een van de eilandjes die te vinden zijn in dit vaargebied. De instructeurs nemen een eigen tentje mee en slapen naast de boot op de wal.

De route wordt bepaald aan de hand van het weer en de windkracht. Plaatsen die o.a. aangedaan kunnen worden zijn het eiland de Schelp en de gezellige havens van Naarden, Huizen, Spakenburg en Muiden.
Het zeilkamp wordt dag en nacht begeleid door enthousiaste instructeurs die zoveel zeilervaring hebben dat ze een Valk in alle weersomstandigheden veilig een haven in kunnen loodsen en ook kunnen inschatten wanneer het weer het niet toe laat om uit te varen.