In 1987 begint Philippe van Thiel, de eigenaar van Haddock, een zeilschool op een stukje land aan 't Weerwater in Almere.
Er zijn op dat moment nog geen watersportvoorzieningen in deze jonge, snel groeiende stad en zo komt Philippe als eerste op het idee om een zeilschool te beginnen, toen nog onder de naam "Zeilschool voor de wind". Met een paar Optimisten en Varuna's, een aantal instructeurs en drie zeecontainers wordt het eerste seizoen gestart. De instructeurs staan wekelijks op de markt met een zeilbootje en een stapel folders en zo worden de eerste cursisten aangetrokken. Twee zeecontainers worden gebruikt als opslag voor de materialen en de derde doet dienst als bar waar de cursisten voor en na de lessen kunnen verzamelen en een drankje kunnen nuttigen.
Al snel wordt er op het dan nog redelijk onbeschutte Weerwater in weer en wind zeilles gegeven door een enthousiaste ploeg instructeurs. Het cursusaanbod wordt uitgebreid met windsurf- en kanolessen en steeds meer Almeerders ontdekken de watersport en komen elk jaar weer terug bij de zeilschool.

In 1989 wordt de naam van het snel groeiende bedrijfje veranderd in Haddock Watersport, naar kapitein Haddock uit de strip Kuifje. Karakters uit deze strip zijn nog steeds vol op terug te vinden in het interieur, op de menukaart etc.

Zodra de eerste steigers in het water liggen komen er Almeerders die in het bezit zijn van een boot aanleggen en zo ontstaat het idee om Haddock uit te breiden met een jachthaven. Er worden meer steigers aangeschaft, ligplaatsen gemaakt, een trailerhelling aangelegd en contracten opgesteld en ook de jachthaven is een succes.

Binnen een paar jaar is Haddock Watersport een begrip in Almere en zijn de zeilschool en jachthaven zo ver gegroeid dat het tijd wordt om de container-bar te vervangen voor een echte horecavoorziening. Zo wordt in 1994 het eerste gedeelte van een prachtig pand gebouwd dat dienst gaat doen als restaurant, woonhuis, kantoor en kleedruimte. Er wordt personeel aangenomen en al snel draait ook het restaurant en ontvangt Haddock gasten voor lunch, borrel en diner. Zo af en toe wordt het restaurant afgehuurd voor een feestje, wat weer een nieuwe ontwikkeling voort brengt en er toe leid dat het pand in 1997 alweer uitgebouwd wordt met een zaaltje voor bruiloften, vergaderingen en presentaties. Als ook dit goed blijkt te lopen volgt er in 2001 een tweede, grotere, zaal.

Zo draait Haddock een aantal jaren als watersportcentrum met een zeilschool, jachthaven en restaurant met zaalverhuur, tot in 2009 een oude IJsselaak aangekocht wordt en het idee ontstaat om deze te verbouwen tot een onderkomen met slaapplaatsen. Van het een komt het ander, in 2009 en 2010 worden er waterbungalows aangeschaft en verbouwd en sinds 2011 beschikt Haddock over een Bed & Breakfast bestaande uit zeven waterbungalows, een woonboot en twee blokhutten.

Haddock is inmiddels een flink bedrijf geworden maar toch heerst er nog steeds de gezellige, gemoedelijke sfeer van de beginjaren. Het is hollen of stilstaan, maar nooit saai! In de winter brand de kachel in het restaurant en kan er geschaatst worden in de haven, in de zomer komt het voor dat op hetzelfde moment een huwelijk wordt voltrokken in de ene zaal, er een groep aan het vergaderen is in de andere zaal, op het terrein een groep kinderen aan het survivallen is en op het water een bedrijfsuitje zeilen plaats vindt.

Kortom; of u nu wilt komen trouwen, feesten, vergaderen, zeilen, overnachten of survivallen, of een combinatie daarvan, met 2, 20 of 200 personen, u bent van harte welkom bij Haddock Watersport en wij maken een programma op maat!
 
haddock watersport almere
 
 
 

 

Haddock Watersport
Archerpad 8 - 10
1324 ZZ Almere
Tel: 036 – 5330646
Mail: info@haddockwatersport.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief